Ebben az alaszkai kisvárosban szinte mindenki egy társasházban lakik

  Az alaszkai Whittierben a lakosság 80%-a egy fedél alatt lakik, legalábbis annyiban, hogy egyetlen, 14 emeletes házra összpontosul a lakosság. Emellett egy kisebb társasáház is van a város keleti felén. Ez az összezártság pedig különösen óvatossá teszi az embereket és az önkormányzatot a járványhelyzet idején - derül ki az Insider cikkéből.

  Forrás: Jessica Spengler/commons.wikimedia.org

  Az embereket arra kérték, hogy minél kevesebb időt töltsenek a folyosókon, és egyszerre csak egy család használhatja a liftet illetve a lépcsőket. Mivel a ház szellőzőrendszere közös, a legtöbben leragasztották a fürdőszobai elszívókat.

  Mint Jim Hunt városvezető elmondta, különös helyzetük miatt figyelembe kell venniük minden kockázati tényezőt, ahogy egyre többet lehet tudni a vírus levegőben való terjedéséről. Talán elővigyázatosságuknak is köszönhető, hogy eddig nem találtak fertőzöttet a városban.

  Whittier Amerika egyik legszokatlanabb helye, mely egy titkos második világháborús bázisból alakult ki, és a világgal egyetlen, 4,7 kilométeres csatorna köti össze. Az időjárás sem a legkellemesebb, nem ritka, hogy egy héten keresztül megállás nélkül 100 km/órás szél fúj. Többek között zord idő az oka az alcsony népsűrűségnek, és annak, hogy a város 280 lakójából 70 jobbnak látta, ha a járvány idejére elhagyja a települést.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!