Ma az Egyesült Királyságban egy percre minden elnémul

Az Egyesült Királyságban ma 11 órakor megáll az élet egyetlen percre, hogy tiszteletüket róják le a koronavírusban elhunyt, kulcsszerepet játszó munkavállalók előtt. Boris Johnson miniszterelnök három héttel azután, hogy a koronavírus-járvány miatt kórházba került, tegnap ismét munkába állt. Az állami dolgozókat felkérték, hogy vegyenek részt a tisztelgésben, és Johnson hivatalos szóvivője szerint a miniszterelnök azt reméli, hogy a néma tiszteletadásban mások is, "országos szinten" részt vesznek.

Az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) munkátársainak tiszteletére kék színnel világítják ki a nevezetességeketForrás: E. Dichtl/Pixabay

Ez az esemény a heti Clap for Carers (Taps a Gondozóknak) kezdeményezést követi, amelyben a britek országszerte tapssal köszöntik az NHS (nemzeti Egészségügyi Szolgálat) munkatársait az ajtóik előtt állva és az ablakokból, hogy köszönetet mondjanak nekik. Az Egyesült Királyságban a látványosságokat kék színnel világították ki a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat munkatársainak tiszteletére.
Ez a pillanat egy komor, de hálás nemzetet fog összehozni. Akár ápolóként, akár buszvezetőként, hőseink folyamatosan dolgoztak, amikor sokaknak megadatott az a luxus, hogy otthon maradjanak. Senkinek sem lenne szabad dolgoznia, és az életét kockáztatnia"

– mondta Dame Donna Kinnair, az Ápolási Királyi Főiskola vezérigazgatója és főtitkára.

Az Egyesült Királyságban március 25. óta több mint 90 élvonalbeli NHS munkavállaló, és más kulcsfontosságú ágazatokban, például a magán-szociális gondozásban vagy közlekedési ágazatban dolgozó ember vesztette életét – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek