Az Egyesült Királyságban megkezdődnek az oltóanyaggal kapcsolatos humán kísérletek

Holnap, azaz április 23-án kezdődik a potenciális koronavírus elleni oltóanyag humán vizsgálata az Egyesült Királyságban, jelentette ki az egészségügyi miniszter. Egyben ígéretet is tett: "Mindent megteszünk, hogy kifejlesszük a vakcinát."

Az Egyesült Királyság egészségügyi minisztere bizakodó az oltóanyaggal kapcsolatban - IllusztrációForrás: fernando zhiminaicela/Pixabay

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság a koronavírus miatt továbbra is tartja a karanténállapotot, és a miniszter szerint az oltóanyag lesz a legjobb módja annak, hogy a korlátozások hosszú távon teljesen megszűnjenek. Hozzátette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy amint kész lesz a vakcina, a lehető leghamarabb, széles körben elérhetővé tegyék a nagyközönség számára. „Normál időben évekbe telik ehhez a szakaszhoz eljutni, és nagyon büszke vagyok az eddig elvégzett munkára" – jelentte ki. Hozzátette, Nagy-Britannia lehet az első ország, ami elkészíti a vakcinát, és ez fantasztikus dolog. 

A koronavírus okozta halálesetek száma az Egyesült Királyság kórházaiban eddig meghaladta a 17 ezret, bár a tényleges halálesetek számát még többnek kell tekinteni, ha a kórházakon kívüli halálos áldozatokat is figyelembe veszik.

Jonathan Van-Tam, angliai főorvos-helyettes professzor elmondta, hogy az Egyesült Királyságban továbbra is magas az új diagnosztizált esetek száma. "Nem egyértelmű, hogy ezen a ponton visszaesés lenne" – mondta. Szerinte a számok napról napra változnak, de továbbra is magasak, és továbbra is veszély áll fent, amelyet valóban nagyon komolyan kell venni – írja az Evening Standard. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek