Ez a matuzsálem korú asszony meggyógyult a koronavírusból

Az idős, olasz hölgy neve Italica Grondona, becenevén Lina, aki ma már mindenki nagymamája, egy igazi hős, a remény példaképe. A halhatatlan nagymama mindenféle terápia nélkül gyógyult meg a koronavírusból –  írja a Rai News.

A 102 éves matuzsálem korú hölgy leküzdötte a gyilkos kórt - illusztrációForrás: Serhii Hrebeniuk/Shutterstock

Lina mama március közepén enyhe tünetekkel került be a genovai San Martino kórházba, de 20 nap után, pár napja már haza is térhetett. Története a világ minden tájára eljutott. A CNN egy egész cikket szentelt neki, közzétette fényképét, amelyben a 102. születésnapi tortáját tartja a kezében.

Beceneve Highlander, a halhatatlan. Ő az első betegem, aki a spanyolnáthát is túlélhette, lévén, hogy 1917-ben született" – magyarázta az őt kezelő orvos, Vera Sicbaldi.

Lina nagymama most az idősek otthonában lábadozik, ahol eddig is élt.

"Nem tudom mi a  titka de szabad és független nő" – mondta Renato Villa Grondona, az unokaöccse. "Az egész élete olyan, mint egy film. Fiatal korában elszakadt a férjétől, elvesztette egyetlen fiát, aki az Egyesült Államokban halt meg. Sokat szenvedett, de szereti az életet, a táncot és a zenét, Freddy Mercuryt és Valentino Rossit" – fűzte még hozzá az unokaöccs.

"Lina mama mindenki számára a remény szimbóluma" – írta a Facebookon Liguria régiójának elnöke, Giovanni Toti, aki felhívta az idős asszonyt, hogy üdvözölje, és megköszönje neki, amiért ennyi erőt ad mindenkinek.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek