Repülő intenzív osztályon szállítják az olasz betegeket Németországba

A német légierő repülő intenzív osztályán, amelyet egy Airbus A310 MedEvac típusú repülőgépen rendeztek be, hat súlyosan beteg olasz állampolgárt szállítanak Bergamóból Kölnbe - adja hírül az MTI.

Az Airbus A310 MRT MedEvac 2002-ben az ILA repülőkiállításonForrás: Jwnabd/commons.wikimedia.org

A repülő szombat reggel indult útnak Kölnből, és még aznap vissza is tér. A betegeket civil kórházakban helyezik el Bochumban, Kölnben és Bonnban.

A repülő fedélzetén egyszerre hat, intenzív ellátásra szoruló beteget tudnak szállítani. Ezen kívül még 38 ágy áll rendelkezésre, és 16 beteg állapotát tudják folyamatos figyelemmel kísérni monitorokon. A repülőgépen a betegeken kívül egy legfeljebb 25 tagú orvosi csapat tartózkodhat. A német légierő a Köln-Wahn repülőtéren állandó készenlétben tart egy MEdEvac-Airbust.

Az intenzív egységForrás: Gamsbart/commons.wikimedia.org

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint Németországban 50 871 fertőzött mellett viszonylag alacsony, mindössze 351 a halálesetek száma. Olaszországban eközben 86 498 fertőzöttre 9134 haláleset jut. A német kancellári hivatal bejelentette, hogy április 20-ig biztosan nem enyhítenek a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek