Rendkívüli intézkedéseket vezet be az Emirates a koronavírus kapcsán

Az Emirates a koronavírus kapcsán rugalmasabban kezeli utasai foglalásait. Azok, akik 2020. március 7. és március 31. közötti időszakra vettek a légitársaság járataira repülőjegyet, díjmentesen módosíthatják az utazási dátumot.

Forrás: G patkar/Wikipedia

Az Emirates új intézkedéseivel igyekszik tenni azon utasainak nyugalmáért, akik a koronavírus miatt változtatnának utazási terveiken. A foglalások bármilyen utazási dátumra díjmentesen módosíthatók 11 hónapos időtartamon belül, amennyiben az utasosztály változatlan marad. A viteldíjakban ugyanakkor felléphetnek különbségek.

A kivételes rendelkezés az Emirates összes célállomására szóló repülőjegyre érvényes.

Emellett a légitársaság a repülőgépek tisztítási- és takarítási folyamatait is szigorítja: fokozott fertőtlenítési eljárásokat végeznek azokon a gépeken, amelyek a koronavírus által leginkább érintett helyekről érkeznek. Ha fertőzésgyanús vagy megerősítetten fertőzött utasról kapnak figyelmeztetést, akkor az érintett repülőgép összes kabinját egy erősebb, jóváhagyott szerrel fertőtlenítik. Az Emirates az összes gépének fedélzetén HEPA szűrőket használ, amelyek bizonyítottan eltávolítják a vírusok több mint 99 százalékát, azonban amennyiben mégis koronavírusgyanú merül fel, akkor az érintett repülő összes HEPA szűrőjét cserélik – írja sajtóközleményében az Emirates kommunikációs irodája. 

Ezek is érdekelhetnek