Újabb országban jelent meg a koronavírus

Hétfőre virradó éjjel Albánia bejelentette, hogy megtalálták az új koronavírus okozta világjárvány első két fertőzöttjét az országban. Az albán egészségügyi minisztérium közleménye szerint egy apáról és fiáról van szó, akik Olaszországból tértek haza. Mindkettőjük állapota stabil, szövődményeket nem találtak náluk - adja hírül az MTI.

Tirana lakosai már február végén elkezdték a maszkok viselésétForrás: Anadolu Agency/Olsi Shehu/afpforum.com

Legutóbb az albán egészségügyi hatóságok arról számoltak be, hogy eddig 60 fertőzésgyanús esetet vizsgáltak, de egyik teszt sem mutatta ki a Covid-19 járványt okozó vírus jelenlétét.

Több mint 400 ezer albán él az Adriai-tenger túloldalán lévő Olaszországban, ahol Európában jelenleg a legintenzívebben terjed a betegség.

Az ismert fertőzöttek száma a vasárnapi összesítések szerint világszerte meghaladja a 105 ezret, a halálos áldozatok száma 3500 felett van. A járvány már több mint száz országot ért el, s leginkább Európában, illetve Dél-Koreában és Iránban terjed. Nemrégiben Kolumbiában, Costa Ricán, Kambodzsában, Máltán, a Maldív-szigeteken és Paraguayban is diagnosztizálták az első eseteket, miközben Kínában a hivatalos adatok szerint csökkenésnek indult a napi új esetek száma.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek