Óvintézkedések miatt ebben a kínai metropoliszban ellenőrzik az utasok egészségi állapotát

  Óvintézkedéseket vezettek be a közép-kínai Vuhanban a tüdőgyulladás-járvány megfékezésére, miután egyik napról a másikra élesen megváltozott a hivatalos kommunikáció az újonnan azonosított koronavírus terjedésével kapcsolatban.

  Sokan maszkkal védekeznek – a fotó illusztrációForrás: Peggy und Marco Lachmann/Pixabay

  A 11 millió lakosú kínai metropolisz nemzetközi repülőterén és vasútállomásain ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét, és karantén alá helyezik mindazokat, akiknél lázas tüneteket tapasztalnak.

  A hatóságok továbbá szúrópróbaszerűen átvizsgálják a Vuhanba érkező és a várost elhagyó járműveket, hogy megakadályozzák élőállatok szállítását, miután szakértők szerint a vírus eredetileg állatról terjedhetett át emberre.

  Az intézkedések miatt járataikat lekéső utasoknak több kínai légitársaság a repülőjegy teljes árának visszafizetését ajánlotta fel kárpótlásképpen. A kínai állami vasúttársaság szintén kártérítést ígért azoknak, akik a városban ragadnak.

  A pénteken kezdődő holdújévi munkaszünet miatt minden évben megugrik az utasforgalom Kínában. A vuhani repülőtér ebben az időszakban közel 3,5 millió utast fogad, míg vasúton csaknem 24,4 millióan közelíthetik meg, vagy hagyhatják el a várost - írja a China Daily kínai pártlap.

  Vonat WuhanbanForrás: Vmenkov/Wikipedia

  A Vuhanban december közepén megjelent tüdőgyulladás-járványról eddig zömében szűkszavú tudósításokat közöltek Kínában, hétfőn azonban fordulat következett be a hivatalos kommunikációban: a vuhani fertőzöttek jelentősen megugrott száma mellett a fertőzés jelenlétének hírét adták közre más kínai nagyvárosokból is, illetve a helyzet kapcsán első alkalommal megszólalt a kínai elnök.

  Szintén hétfőn Csung Nan-san, a járvány ügyében vizsgálatot folytató bizottság vezetője megerősítette, hogy a vírus emberről emberre terjed, mindazonáltal azonnali intézkedésekkel a járvány megfékezhető.
  A koronavírussal fertőzött betegekkel kapcsolatba kerültek száma hétfő éjfélig 1739 volt, közülük 817 embernél már kizárták a fertőzés lehetőségét, 922 embert azonban még orvosi megfigyelés alatt tartanak. A vuhani egészségügyi bizottság emellett kedden közölte, hogy a betegségben további két ember meghalt, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma hatra nőtt – írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!