Kína is megépíti a saját Yellowstone-ját

  Kína is szeretne saját Nemzetipark-hálózatot, méghozzá a tibeti fennsíkon, melynek adottságai hasonlítanak a Yellowstone-éira - számol be a hírről a Travel and Leisure.

  A természet megőrzésének gondolata azután fogant meg a hatóságokban, miután jó néhány felhőkarcolót és autópályát, valamint vasútvonalat felhúztak a területen, mely addig a világ legérintetlenebb régiói közé tartozott.

  Csinghaj-tartományForrás: billbtbillb/pixabay.com

  A kínai illetékesek több, amerikai nemzeti parkot is meglátogattak, köztük természetesen a Yellowstone-t és a Yosemit-et, és augusztusban meg is kezdték az adminisztratív előkészületeket az Egyesült Államokkal és más országokkal együttműködve.

  Az első park Csinghaj-tartományban fog épülni, ahol egyébként 128 ezer ember él. A Sanjiangyuan névre keresztelt pilot park a tervek szerint jövőre nyit.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!