Költözik a világ egyik legrégebbi állatkertje

A világ egyik legrégebbi állatkertjének számít az Egyesült Királyságban lévő Bristoli Állatkert, melynek a tulajdonosa elárulta, hogy a teljes állatkertet elköltöztetik a város központjából egy onnan 16 km-re található testvérvárosukba.

A koronavírus-járvány miatti bezárás ezt az ősrégi állatkertet is megingattaForrás: Rodw at English Wikipedia

Az áthelyezésről szóló döntést azután jelentették be, hogy a második angliai lezárás ezt az állatkertet is bezárására kényszerítette, melynek látogatószáma amúgy is évek óta csökkent. Az elmúlt hat évből négyben már veszteséges volt, és a koronavírus-járvány további pénzügyi nyomást gyakorolt rá, mivel az Egyesült Királyságban a járvány csúcsa a legforgalmasabb tavaszi és nyári hónapokra esett, amikor kénytelen volt becsukni kapuit.

A Bristoli Állatkert lakói el fognak költözni a város szívébőlForrás: PiffPuffPickle/ Wikipedia

Dr. Justin Morris, a Bristoli Zoológiai Társaság vezérigazgatója elmondta: „Ez az év messze a legnagyobb kihívást jelentette a Társaságnak a 185 éves története során." Hozzátette, hogy képtelenség kielégíteni az állatok változó igényeit a rendelkezésre álló téren és az infrastruktúrán belül, valamint a csökkenő látogatószám mellett. Az új stratégia azonban lehetőséget kínál egy olyan világszínvonalú állatkert létrehozására, amely meghatározza a 21. századi modern, előremutató állatkert színvonalát.

Ez egy egy inspiráló, magával ragadó vadonélmény lesz, amelynek középpontjában a természetvédelem és a fenntarthatóság áll, ahol az állatoknak lesz terük és lehetőségeik a boldoguláshoz.

A Bristoli Állatkert 2022 végéig még nyitva tart az eredeti helyén, majd 2024 elejétől az új helyszínen lesz látogatható – írja a Leisure Opportunities.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek