A kanapéról is követhetik a vadaspark és az állatkert lakóinak mindennapjait

A koronavírus-járvány okozta újabb korlátozások miatt november 11-étől az állatkertek és a vadasparkok is kénytelek voltak ismét bezárni kapuikat a látogatók előtt. Ugyanakkor több intézmény nem szerette volna állati élmény nélkül hagyni a családokat, így lehetővé tették, hogy online nyomon lehessen követni az állatok mindennapjait.

A Budakeszi Vadaspark egyik farkasaForrás: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark határozatlan időre zárt be, de a természet és az állatok szerelmeseinek továbbra sem kell nélkülözniük kedvenceiket.  Az érdeklődők a következő időszakban – szakemberek és a gondozók segítségével – a közösségi média felületeken pillanthatnak be a Vadaspark 60 állatfajának és csaknem 200 egyedének cseppet sem unalmas életébe.

Számos fotó, videó és online közvetítés formájában továbbra is nyomon követhető, hogy mivel tölti idejét Szilveszter, a vadmacska, Rita, a hiúz vagy Chili és Parázs, a vadaspark róka testvérpárosa.

Újraindul a Vadasparki Mesesorozat is. A látványetetések és a tréningek szintén online követhetők, és az állatok hangjait izgalmas videókon keresztül ismerhetik meg mindazok, akik érdeklődnek eziránt. A "Vadaspark-élményért" és az online közvetítésekért érdemes figyelemmel kísérni a Budakeszi Vadaspark hivatalos Facebook oldalát és Instagram oldalát, tudtuk meg a Vadaspark sajtóközleményéből.

Online elérhető tartalmakkal várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykert is. Hanga Zoltán szóvivő elmondta: a következő hetekben a szokásosnál is több hírt, képes beszámolót és kisfilmet tesznek majd közzé az állatkert Youtube-csatornáján,Facebook-oldalán és weboldalán. Emellett rendszeresen készítenek és tesznek közzé majd olyan anyagokat, amelyekkel igyekeznek pótolni a tanulmányi csoportok állatkerti látogatásait és a zoopedagógiai foglalkozásokat. Az állatkert több kifutójánál is vannak webkamerák, ezeken keresztül az érdeklődők otthonról is megfigyelhetik az állatokat – tette hozzá a szóvívő.

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóinak egyik nagy kedvence Arun, a 3 éves kiselefánt, akit szintén megleshetnek az otthonukbólForrás: Fővárosi Állat- és Növénykert/Facebook

A szakemberek célja most is az, hogy az állatokról és a növényekről a zárt kapuk mögött is gondoskodjanak: a kertben élő kilencszáz különböző állatfaj több mint 10 ezer egyede, illetve a park növényei lehetőleg semmit ne érzékeljenek a rendkívüli helyzetből, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek