Már fürdőkádban pancsol a győri gyártelepről mentett hódkölyök

Egy kölyök hódot mentettek meg a dömösi állatmentők a győri AUDI gyár udvarából a napokban - olvasható a Kemma cikkében. 

A dömösi BirdMania – Madárpark és Vadmadár-mentőközpontba szombaton éjfélkor érkezett egy riasztás, hogy a győri AUDI gyárban találtak egy rossz állapotban levő hódot. Márton András, a természetvédelmi menhely vezetője elmondta, hogy a nekik küldött fénykép, illetve a leírás alapján, egyértelmű volt, hogy egy fiatal eurázsiai hódról van szó, akinek még szülők mellett lenne a helye."

Az elmondottak alapján ez az „apróság" alig 10-15 kiló, és farokkal együtt sincs 100 centiméter. Sérülést nem látni rajta, mozgása is jó, de apatikus, lefekszik. A hódot biztonságba helyezték, én meg éjfélkor elindultam érte" – fogalmazott az állatmentő, aki a kijárási tilalom miatt indulás előtt egyeztetett a hatósággal. Azt nem tudják, hogy az állat hogy került a telephelyre, de az állatmenhely vezetője szerint elképzelhető, hogy "kamionnal, áruk között érkezhetett, akár Európa másik csücskéből".

A kis hódot a szentendrei kisállatkert orvosa is megvizsgálta, az átnézés során kiderült, hogy nincs rajta sérülés, már az étvágya is megjött, és sokkal virgoncabb. Az állatorvos szerint a stressz miatt lehetett ennyire apatikus. Kapott antibiotikumot, majd a vizsgálat során az is kiderült, hogy egy körülbelül egy éves hímmel van dolguk. Jelenleg az állatvédő otthonában van, de ha nem sikerül kideríteni, honnan érkezhetett a hódkölyök, akkor valószínűleg hamarosan a győri állatkertnek lehet lakója.

Az RTL Híradójának riportjában az is látható, ahogyan a kis hód mancsaival előbb az arcát majd a hasát tisztítja meg gondosan a fürdőkádban, végül körmeivel fésüli ki bundájából a kalandosan szerzett gubancokat:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek