Tízezer javaslat alapján választották ki a budapesti vombatkölyök nevét

Múlt péntektől kedd éjfélig lehetett szavazni az ötödik budapesti vombatbébi nevére. Három előzsűrizett nevet (Mandy, Mia, Wendy) bocsátottak szavazásra, e három lehetőségre összesen mintegy tízezer voks érkezett kedd éjfélig, a szavazás lezárultáig. A legtöbb szavazónak a Wendy név tetszett, most hivatalosan is ez lesz a kicsi neve, így jegyzik be a törzskönyvébe. A Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozói köszönik mindenkinek, aki segített a névválasztásban – olvasható a zoobudapest.com oldalon.

Wendy és családja azért is különleges, mert csak nagyon kevés állatkertben mutatják be a vombatokatForrás: zoobudapest.com

A kis Wendy még tavasszal született, de ahogy ez az erszényeseknél szokás, világra jövetele után egy darabig még az erszényben fejlődött, ahonnan nyár derekán nézett ki először. Ősszel már a kifutóra is kimerészkedett, így akkor már szerencsésebb látogatók is megpillanthatták, de annak, hogy nevet keressenek neki, csak mostanában jött el az ideje, hiszen a megfigyelések alapján már csaknem biztosak lettek abban, hogy a legifjabb vombat egy kislány.

Az elmúlt hetekben egyébként két kisfilmet és sok más érdekességet is közzétettek Wendyről. Az egyiken azt lehet megnézni, amit az éjjellátó kamerák láttak a vombatok családi életéből, a másik kisfilmen pedig nappali fénynél láthatjuk őt és családját a kifutóban. 

A vombatokról egyébként tudnivaló, hogy ezeket az érdekes erszényes állatokat csak nagyon kevés állatkertben mutatják be (Magyarországon például csak a Fővárosi Állatkertben), és még kevesebb azon kertek száma, ahol szaporodnak is. A több száz európai állatkert közül ez eddig csak nyolc helyen sikerült, köztük itt is. Sőt, még ebből a nyolcas mezőnyből is kiemelkedik a budapesti, hiszen ötnél több kisvombat még egyetlen európai kertben sem született.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek