Hatalmas leopárd szorult a kanapé alá egy hostelben

November 30-án az indiai Hengrabariban található Milestone Paying Guest Hostel tulajdonosa egy leopárdra figyelt fel. Az állat nem kis rémületet okozott a vendégek körében, amikor betért egy lányoknak fenntartott hostelbe, de a közelben tartózkodók szerencséjére mielőtt bárki megsérülhetett volna, a leopárd egy kanapé alá szorult – írja a Daily Star.

Egy ekkora ragadozó komoly veszélyt jelent az emberekre - illusztrációForrás: butterflystoke/Pixabay

A nagymacskát a hostel tulajdonosa vette észre, aki értesítette az erdészeket a leopárd jelenlétéről. Akkor éppen 15 vendég tartózkodott a szállóban. „Az állat a hajnali órákban jöhetett be, amint az a biztonsági kamerák felvételein látható. Bejött a verandára, és beszorult egy kanapé alá" – mondta a tulajdonos, Mousumi Bora.

Én láttam meg először. Elsőre azt hittem, egy ruhadarab, és majdnem megfogtam a farkát, mielőtt rájöttem, mi az." 

"Bezárkóztunk és tájékoztattuk az erdészeket. Akkor éppen 15 lány volt a szállóban, és ők is bezárkóztak a szobájukba" – tette hozzá a tulajdonos.

Az erdészeknek végül sikerült altatólövedékkel lenyugtatniuk az állatot, és egy ketrecbe tették, hogy az Asszám állami állatkertbe szállítsák. "Mivel az állatot elkábították, addig az állatkertben tartjuk, amíg fel nem ébred. Ellenőrizzük, hogy nem szenvedett-e sérüléseket, és chipet is kap, majd később egy erdőben elengedjük" – mondta Tejas Mariswamy, az Asszám állami állatkert erdészeti tisztje.

 A tisztviselők szerint a leopárd élelmet keresett. A területet erdő és dombok veszik körül, ezért a leopárdokat gyakran látják a városban, és néha az emberek otthonaiba is bemerészkednek. Idén augusztusban egy leopárd megölt egy hatéves kisfiút a városban, júniusban pedig a helyi lakosok öltek meg egy leopárdot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek