Élő webkamerán pillanthat bele a jegesmedvék mindennapjaiba

Az évnek ebben a szakában rendszerint több száz jegesmedve gyülekezik a manitobai Hudson-öbölben, a tengeri jég kialakulására várva, ennek alkalmából pedig a Polar Bears International nevű szervezet meghirdette a Jegesmedvék Hetét, amely idén november 1-jén kezdődik. A programban különböző online események, előadások, beszélgetések és közvetítések szerepelnek, melyek listája a Polar Bears Internatinal oldalán található, és itt is lehet jelentkezni rájuk.

Jegesmedvék AlaszkábanForrás: Alan D. Wilson/commons.wikimedia.org

Lesz többek között Zen a jegesmedvékkel november 3-án, 12-én pedig a jegesmedvék vándorlásáról tudhatnak meg többet. A nyári időszakban a jegesmedvék energiatakarékos életmódot folytatnak és alig esznek, ilyenkor, ősszel kezdődik számukra a valódi vadásszezon. A medvék mindennapjait ezen a webkamerán keresztül követhetik nyomon.

A medvék figyelemmel kísérése során a tudósok arról is gyűjtenek információkat, hogy hogyan reagálnak az állatok a járvány okozta környezeti változásokra, a turizmus csökkenésére.

A jegesmedvék a tengeri jég gyors csökkenése és más tényezők miatt sebezhető fajnak számítanak, idén nyáron pedig rekordalacsony volt a tengeri jég szintje. Ha a tendenciák ilyen ütemben folytatódnak, a jegesmedvék a század végére kihalhatnak - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek