Először látható élőben a Schönbrunni Állatkert jegesmedvebocsa

  A csütörtöki „sajtótájékoztató" után mától már a nagyközönség is élőben láthatja a kis apróságot. A jegesmedvebocs tavaly november 9-én született, az első három hónapot pedig kettesben töltötte anyukájával, a Tallinnból származó Norával.

  Forrás: WWW.ZUPANC.AT/Daniel Zupanc

  Az állatkert csapata folyamatosan figyelte a csöppség fejlődését az odúban elhelyezett kamerán keresztül, amiről az érdeklődők videókat is nézhettek az állatkert honlapján - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

  Forrás: WWW.ZUPANC.AT/Daniel Zupanc

  A jegesmedvék vakon és süketen születnek. Ilyenkor még nem nagyobbak egy tengerimalacnál, és csupán fél kilogrammot nyomnak. A bécsi medvebocs három hét alatt megkétszerezte a súlyát, egy hónapos korára a szeme is kinyílt, és kifejlődött a halló- és szaglóképessége. Tízhetesen tette meg az első tétova lépéseit, most pedig már kerek tizenkét kiló.

  Forrás: WWW.ZUPANC.AT/Daniel Zupanc

  Az apróság neme még ismeretlen, ezt ilyen fiatal korban nehéz megállapítani. Amint azonban kiderül, az állatkert szeretné a kis jegesmedvét a látogatók segítségével elnevezni, ezért minden névjavaslatnak nagyon örülnek.

  Forrás: WWW.ZUPANC.AT/Daniel Zupanc

  A veszélyeztetett fajok közé tartozó jegesmedve fogságban való szaporítása egyébként nem könnyű feladat, ezért is örvendetes ennek a bocsnak a megszületése.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!