Jegesmedve támadt egy kempingezőre Norvégiában

A Svalbard-szigeteken nem először történt hasonló tragédia, amely során jegesmedve ölt meg túrázót, ez esetben egy férfi volt a vadállat áldozata. A hírek szerint péntek hajnali 4 órakor a spitzbergáki Longyearbyen egyik kempingjében támadt a jegesmedve egy férfire, aki a helyszínen életét is vesztette. A többi kempingező ugyan fegyverekkel kelt a férfi védelmére, ám későn, az áldozaton már nem tudtak segíteni - írja a Sky News.

A medve nem játék - veszélyre figyelmeztető tábla a SpitzbergákonForrás: MartinFuchs/Pixabay

Később a jegesmedve elpusztult, a város repterének parkolójában találták meg a tetemét. Az elmúlt évtizedekben ez már a hatodik eset volt, amelyben jegesmedve embert ölt, a vadállatok jelenléte miatt a Norvégia és az Északi-sark között félúton fekvő szigetcsoporton mindenkinek ajánlott a fegyverviselés, aki elhagyja a városokat.

A jegesmedvék 1973 óta védett fajnak számítanak, egy 2015-ös számlálás szerint a szigeteken körülbelül ezer jegesmedve él. A vadállatok a jégtáblák olvadása miatt fokozatosan vesztik el vadászterületüket, a szakértők ennek tudják be, hogy egyre többet tűnnek fel emberek által lakott területeken is. Legutóbb 2011-ben egy 17 éves brit diák vesztette életét jegesmedvetámadásban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek