Jegesmedve tört be egy szállodába a Spitzbergákon

Európa legészakibb földterületén bármi megeshet, az is, hogy egy nem túl frekventált szállodába jegesmedve jelentkezik be.

Egy törött raktárajtó, a földön ablak- és borosüvegszilánkok, megdézsmált csokikészletek: jól sikerült kamaszbulinak hangzik, de az elkövető ez esetben egy jegesmedve – írja a Visit Norway honlap. A készletek elleni támadás ráadásul szombatról vasárnapra éjjel következett be, amikor a jegesmedve képtelen volt ellenállni a Svalbard hotel szárazétel-raktára által felkínált kísértésnek. 

Kukucs!Forrás: Facebook

Az épületet rádióállomásból alakították hotellé. A támadás idején az épületben tizennégyen tartózkodtak, ebből kilenc volt vendég. A szálloda vezetője rutin ellenőrzési séta során vette észre a betört ablakot, majd amikor meglátta a pusztítást és meghallotta a jegesmedve neszezését, azonnal fedezékbe sietett. A szálloda dolgozói egyébként fel vannak készülve a hasonló esetekre, és mindannyian kiváló céllövők – szükség esetén meg tudták volna védeni magukat és a vendégeket, akár éles, akár altatólövedékkel.

A helikopter zaja túl sok volt a betolakodónakForrás: Facebook

A medve két és fél órát tartózkodott a raktárban, amikor felbukkant a Norvég Sarkkutató Intézet helikoptere. A zajt hallva megriadt és kereket oldott az egyik ablakon át.

Hogy a Visit Norway turisztikai portál kinek csinált kedvet ezzel a hírrel, még kérdéses, mi viszont melegen ajánljuk a forró nyárban a hűs Bergent, Norvégiának ezt a pompás fekvésű, történelmi emlékekkel és kirándulási lehetőségekkel teli városát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek