Medvét látott a hazafelé tekerő biciklis

Múlt héten járta be a hír a közösségi oldalakat, hogy medvét észleltek a Nógrád megyei Szenténél. A nool.hu felkereste a poszt íróját, aki elmesélte a félelmetes találkozás részleteit.

Barnamedve - illusztrációForrás: Frank Tverran/pixabay.com

Mint írják, Saliga Zsófia épp biciklivel tartott hazafelé tartottam kora este 18 óra körül, amikor arra lett figyelmes, hogy egy nagy és sötét színű valami mozog a földút közepén. A lány először kutyának hitte azt, amit lát, de amikor az megint megmozdult, felemelte a jobb első lábát, majd visszaengedte, akkor már tudta, hogy medvével van dolga.

Nagyjából 30-40 méterre lehetett az állattól, és mivel tudta, hogy ilyenkor mozdulatlanul kell maradni és nem szabad neki hátat fordítani, egy ideig várt, de újabb perc elteltével úgy döntött, elkezd hátrafelé lépkedni. Így lassan eltávolodott az állattól, és amikor már nem látta őt a fáktól, másik úton tekert haza – mesélte a félelmetes részleteket Saliga Zsófia.

Idén ez már nem az első medveészlelés Nógrád megyében: először április közepén, a nyikom-bérci Gortva birtok közelében készült vadkamera felvétel egy anyamedvéről és bocsairól, egy hónappal később pedig valószínűleg ugyanezt a medvecsaládot látták Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen. Június végén Érsekvadkert erdős területén fotóztak le egy barnamedvét, melynek észlelését később a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága is megerősítette, júliusban pedig Szanda bánya területén bukkantak egy medve talpnyomára.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága azt kéri, ha valaki medvét vagy medvére utaló nyomot, jelet észlelne, elsőként a +36 30 861 38 08-as ügyeleti számot hívja. A megalapozatlan hírek sok esetben gerjesztenek indokolatlan aggodalmat, félelmet. Ebben a felfokozott hangulatban medvének véltek már kóbor kutyát, vaddisznót, borznyomot, de még távolról a vadetetőt is. A Nemzeti Park oldalán megtaláljuk azt is, mit kell tennünk, ha medvével találkozunk

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek