Egy buborékgép teljesen feldobta az unatkozó, állatkerti pingvinek hangulatát

Az angol Newquay településen található Newquay Zoo pingvinjei a közelmúltban egy kis buborékgyártó gépet kaptak. A madarak ugyanis rettentően unatkoznak, amióta nincsenek körülöttük emberek. Az adományként kapott szerkezetet abban a reményben helyezték üzembe, hogy a lezárások miatt kiüresedett állatkert élénk társasági életre vágyó madarait szórakoztathaja. Hogy miként hatott ez a frakkot viselő madarakra, azt most megnézhetik az állatkert videójában.

A pingvinek igazi társaslények, valójában a madarak közül a legszociálisabbak. Amikor a világjárvány miatt bezárták a létesítményt, sok állatnak megváltozott a napirendje, hiszen már nem voltak látogatók, és a látványetetések is elmaradtak. Tehát annak érdekében, hogy mind szellemileg, mind fizikailag jobban érezzek magukat az állatok a megváltozott hétköznapokban, a pingvineket a buborékgéppel foglalják le. Ezek a madarak, ahogy a videón is jól látható, nemcsak bámulják a repülő buborékokat, hanem üldözőbe is veszik őket.

A vízben nagyon ügyesek, míg a szárazföldön kiegyenesedett testtartással, totyogva, de gyorsan haladnak - illusztrációForrás: Andrea Bohl/Pixabay

Dan Trevelyan gondozó elmagyarázta, hogy a pingvinek ragadozók, ezért szeretnek üldözni különböző dolgokat. A buborékok edzésben tartják a reflexeiket, miközben megadják nekik a szükséges mozgást is. Tanulmányok kimutatták, hogy a hasonló programok kulcsfontosságúak az állatkerti állatok jólétéhez, és ugyanolyan fontosak, mint a tápláló étrend és a megfelelő állategészségügyi ellátás – írja a boredpanda.com

A buborékok nem ártanak az állatoknak, és az állatkert többi lakói, például a mókusmajmok és a makákók körében is népszerűnek bizonyultak.

John Meek, az állatkert igazgatója elmesélte, hogy óriási volt nézni, ahogy kezdetben a pingvinek még óvatosan kóboroltak és úsztak a buborékok után, majd elkapták őket. „Nagyon szórakoztató volt, de ami ennél is fontosabb, hogy jól működött, mint olyan eszköz, amely létfontosságú része az állatjóléti programunknak" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek