Még csak egy hónapos, de már több mint két méter magas a Nyíregyházi Állatpark legújabb büszkesége

A látogatók meglesték ahogy a gondozók cumisüvegből etetik a Nyíregyházi Állatpark kis zsiráfját így már nem titkolhatják tovább a park munkatársai az 1 hónapos csöppséget. A Nyíregyházi Állatparkban közel 20 éve tartanak Rothschild-zsiráfokat és ritkán előfordul hogy 1-1 fiatal anya még nem tudja, hogy kell gondozni a picinyét, ezért a Sóstózoo gondozói már nagy rutinnal rendelkeznek a zsiráfok mesterséges táplálást illetően – írta közleményében a Sóstó ZOO-Nyíregyházi Nonprofit Kft.

A gondozójának is nyújtózkodnia kell, hogy megetethesse a zsiráfbébitForrás: Sóstó ZOO - Nyíregyházi Nonprofit Kft.

Ugyanakkor tudják hogy ez sok veszélyt is rejt magában, ezért csak akkor szerették volna nyilvánosságra hozni a kis zsiráf születésének tényét, amikor már együtt szaladgálhat a csapattal. Most azonban, hogy a látogatóik meglesték egy üvegablakon keresztül az Afrika kontinens élővilágát bemutató kifutóban a legújabb lakót, a Nyíregyházi Állatpark tájékoztatta a nyilvánosságot az új lakóról.

Nyíregyháza legújabb kis zsiráfja 1 hónapos, jelenleg 210 cm magas és naponta 5 l tehéntejet fogyaszt. A neve Jubileum lett, hiszen ő a 10. Nyíregyházán született zsiráfborjú.

A zsiráfok kilenc alfaját különítik el mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján, a Nyíregyházi Állatparkban Rothschild-zsiráfok élnek. A faj a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868–1937) után kapta nevét.

Eredetileg Ugandában, Kenyában és Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda-zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint hétszáz egyed él belőlük, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, Nyíregyházán a most született borjúval együtt heten élnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek