Igazi ritkaságnak számító elefántikrek születhettek Srí Lankán

  A nagyjából 3-4 hetes borjakra vadőrök figyeltek fel Srí Lankán Colombótól csaknem 200 kilométerre északkeletre lévő Minneriya Nemzeti Parkban, nagyjából egytucatnyi elefánt társaságában.
  A vadvédelmi minisztérium szerdai közlése szerint a borjak távolról végzett megfigyelése alapján az illetékes hatóságok szinte biztosra veszik, hogy ikrekről van szó. Hétfőn még azt is sikerült lencsevégre kapni, ahogy a kiselefántokat egyszerre szoptatja egy nőstény.

  A Minneriya Nemzeti Park vadőrei figyeltek fel a feltehetően iker elefántborjakraForrás: AFP

  A vadőrök most a csorda tagjaitól begyűjtött ürülékmintákon végeznek DNS-teszteket.

  Amennyiben a feltételezés beigazolódik, akkor ez lenne az első alkalom, hogy vadőröknek együtt sikerült megfigyelniük egy anyaállatot és ikreit a szigetországban.  

  A borjakat nem messze attól a területtől látták, ahol tavaly szeptemberben hét elefánt pusztult el – valószínűleg a helyi gazdákhoz köthető – mérgezésben. A szigeten évente nagyjából 200 elefántot ölnek meg, sokukat olyan gazdák, akiknek a földjeire betévednek az állatok. A portyázó elefántok átlagosan 50 emberrel végeznek évente, legtöbbször, amikor betévednek az élőhelyeikhez közeli településekre. A legutóbbi számlálás szerint az ország elefántpopulációja mindössze valamivel több mint 7 ezer egyedre csökkent az 1900-as évek elején becsült 12 ezer példányról – írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek