Amilyen ráncos, olyan édes a Bécsi állatkert legújabb lakója

Szürke, ráncos és nagyon aranyos: így néz ki a július 2-án a Schnönbrunni Állatkertben született oroszlánfóka kölyök. A kis állatot a nagyközönség már élőben is láthatja – tudtuk meg Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményéből.

Félénk de kiváncsi a Schnönbrunni Állatkert legújabb lakójaForrás: WWW.ZUPANC.AT/Daniel Zupanc

Már egyhetes az állatkert új lakója, egy dél-amerikai oroszlánfóka. Az első napjait elvonulva töltötte anyukájával kettesben, most már viszont bárki megtekintheti őt a külön nekik kijelölt medencés területen.

A kis állat a Müncheni Állatparkból származó fiatal nőstényfóka, Peaches első utódja. Ez azonban nem látszik, mert Peaches kitűnő anyukának bizonyul.

Anyukája minden mozdulatát figyeli a kis fókababánakForrás: WWW.ZUPANC.AT/Daniel Zupanc

A fókabébi egyébként fiú, de nevet még nem sikerült neki találni. A fókák születésüktől fogva képesek úszni, pár napba azonban beletelik, amíg a kis jövevény hozzászokik a vízhez. Amint ez megtörténik, a mamájával csatlakozhatnak a többiekhez. Az állatkert nagyon elégedett a kisfóka fejlődésével, aki már tíz kilót nyom. Igaz, még van hova fejlődnie, hiszen ezek az állatok akár a 450 kilót is elérhetik.

Már 10 kiló de a későbbiekben hatalmasra fog nőniForrás: WWW.ZUPANC.AT/Daniel Zupanc

A kicsi az első hat-nyolc hónapban anyatejen él majd, és ha éhes, nagy hangon hívja fel magára a figyelmet. A dél-amerikai oroszlánfókák hímjei háremet tartanak, a fókabébi apukája, Comandante egyben az állatkert "fókaura" is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek