A hét cukisága: még csak hétfő, Nyíregyházán máris biztos befutók vannak

  A Nyíregyházi Állatpark ezúttal is gondoskodott arról, hogy jól induljon a hét: a Facebook-oldalukon megosztott hír alapján az állatpark új jövevényei méltán pályáznak a legcukibb lakók címére. A nyírségi állatpark bemutatta a nemrég született három fehér oroszlánkölyköt, amelyek hétfőn négyhetes állatorvosi vizsgálaton estek át, ennek során a testtömeg-mérés mellett az aktuális vakcináikat is megkapták.

  A Panthera leo krugeri utódok már most megháromszorozták születési súlyukat, és a szerencsésebb látogatók a helyszínen is megcsodálhatták a kölyköket, amelyek ugyanis már kimerészkedtek a külső kifutóba is. Az állatpark tájékoztatása szerint a faj vadon élő példányai kizárólag Dél-Afrikában, a Timbavati és a Kruger Nemzeti Park területén élnek. A teljes populáció nem éri el az ötszáz főt, legutóbb pedig 1994-ben láttak vadon élő példányt, ezért is fontos, hogy zárt tartási körülmények között bemutassák és tenyésszék ezeket a különleges színű állatokat.

  Igazi cukiságokkal bővült ismét a Nyíregyházi Állatpark lakóközösségeForrás: Nyíregyházi Állatpark
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!