Nézze meg, hogyan töltik az idejüket a beluga delfinek a Hudson-öbölben

A Polar Bears International (PBI) és az Explore.org július 15-én indította el belugadelfin-kameráját, melyen a vízi emlősök nyaralását követhetjük figyelemmel. Minden nyáron mintegy 57 000 delfin indul el az Északi-sarkvidékről Kanada felé, a manitobai Churchill-folyóhoz, melynek torkolatánál, egy hajón a kamerát is elhelyezték - derül ki a thrillist.com cikkéből.

Beluga delfin a Vancouveri akváriumbanForrás: Stan Shebs/commons.wikimedia.org

A Hudson-öbölbe érkező, játékos bálnákat víz alatti kamera örökíti meg, hangjukat a kamera hidrofonja rögzíti, emellett a fedélzeten is található egy felvevő.

A kamera immár nyolcadik éve működik, a Polar Bears International pedig hét éve hozta létre a sarkvidéki jég napját, hogy felhívja a figyelmet az Északi-sarkvidéken zajló jégolvadásra, arra, hogy ez miért fontos, és hogyan fordíthatjuk meg ezt a tendenciát.

A kamera szeptember elejéig működik, júliusban és augusztusban élő csevegéseket is szerveznek, emellett a nézők képernyőfotókkal és a bálnák osztályozásával részt vehetnek a Beluga Bits elnevezésű, közösségi tudományos projektben. A közvetítés ezen a linken érhető el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek