Kalifornia partjainál neonkék fényben pompázó delfineket örökítettek meg

Az alábbi kisfilmen úgy tűnik, mintha a delfinek neonkék színben világítanának. Hihetetlen okoknak köszönhetően tapasztalhatták meg a film készítői ezt a fantasztikus látványt a kaliforniai Newport Beach partjainak közelében. 

A látványos jelenség egy másik élőlénynek köszönhető - illusztrációForrás: enriquelopezgarre/Pixabay

Egy kis csoport delfin siklott a vízfelszínen, miközben kéken fluoreszkáló fényben ragyogtak. Természetesen a delfinek nem maguktól "világítottak". A csodálatos látvány annak köszönhető, hogy biolumineszcens algákkal teli vízben úszkáltak. A világító algák az utóbbi hetekben tűntek fel Kalifornia partjainak közelében, amik még fényesebben ragyognak, amikor más tárgyakkal vagy álatokkal érintkeznek, legyenek azok halak vagy éppen hajók.

Patrick Coyne, aki a felvételt készítette, így emlékszik vissza a megdöbbentő látványra:

Néhány órája kintvoltunk a vizen, amikor az utolsó szakaszon visszafelé tartva felbukkant két delfin és elképesztő fényjáték-show-ba kezdtek."

Szintén a világító algáknak köszönhetően ugyanezen a helyen neonfényben világító hullámokat sikerült rögzítenie három lelkes természetjárónak, amiről mi is beszámoltunk egy korábbi hírünben. A biolumineszcens algák a páncélos ostorosok (Dinoflagellata) törzsébe tartoznak, és a tengerpartokon is megtalálhatók. A neonkéken világító delfinek tényleg varázslatosan világítanak a vízen keresztül – ahogy ez az Unilad Facebook oldalán is látható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek