Videón nézhetjük meg hogyan jött világra a prágai állatkert elefántbébije

A napokban nagy örömhírrel rukkolt elő a prágai állatkert közösségi oldalán: egy ázsiai elefántbébivel gyarapodott az Elefántvölgy.

Íme az újszülött ázsiai elefántbébiForrás: Facebook / Zoo Praha / Készítette: Roman Vodička

A kislány elefánt 92 kilogrammal jött a világra, makk egészségesen. Az édesanyja, Tamara is jól viselte kicsinyének világra hozását, ő is jól van - közölték a gondozók.

Tamara bébije szinte azonnal felállt anyja lábai között, aki gondosan védte őt. Az állatgondozóknak nem kellett beleavatkozniuk az ellésbe, minden rendben zajlott az állatkert kurátora, Pavel Brandl szerint. Az újszülöttről és a születés folyamatáról egy videófelvétel is felkerült az állatkert Youtube csatornájára:

A prágai állatkert 1933 óta tart elefántot, és a mostani borjú világra jöttével már nyolcfős a horda, melynek nyolc tagja van. Az állatok az Elefántvölgyben laknak, amit Prága és sok ezer civil adományának köszönhetően 2003 márciusában nyitottak meg a nagyközönség előtt - írja a Sokszínű Vidék.

Az első itt fogant és született elefántborjú 2016. április 5-én érkezett Maxmilián (Max) névvel, anyja Janita. Rudolf (Rudi) hat hónappal később örvendeztette meg az állatkertet, Tamara borjaként.

Hamarosan tovább bővül a csapat, ugyanis a Janita nevű nőstény elefánt is vemhes, aki nemsokára újabb egyedet hoz a világra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek