Aranyos kisfilmben mutatják be a fővárosi állatkert legifjabb tagját

Örömhírrel rukkolt elő a Budapesti Állatkert: nemrég kistapír született a Budapesti Állatkertben. Az immár hét hetes jövevényről egy aranyos kisfilmet is készítettek, amit most mutatott be az intézmény.

A kistapír makk egészséges és szépen cseperedikForrás: Shutterstock / Készítette: Artush

A tapírszülők, Suki és Géza nászából egy aranyos tapírkislány született. Mivel az Állatkert a koronavírus járvány miatt átmenetileg zárva tart, egyelőre az interneten keresztül követhetjük nyomon a kicsi gyarapodását. A három perces kisfilmet az állatkert gondozói készítették:

A szinte teljesen egyszínű felnőttekkel ellentétben a kistapírok mindig csíkosak, a lábaikon pedig foltokat viselnek. A videón az is látszik, hogy a jövevényt ugyan cumisüvegből is kínálták a biztonság kedvéért, de hamar megtalálta az emlőket, és azóta is önállóan táplálkozik.

Az ifjú tapírok általában 6-8 hónapos korukig, vagy még ennél is tovább vesznek magukhoz anyatejet, de viszonylag hamar megpróbálkoznak a szilárd táplálékkal is. Ez a helyzet az Állatkert kistapírjával is, aki az anyatej mellett már a felnőtt tapíroknak való finomságokat sem veti meg. Ezek közül – akárcsak az anyjának – a banán az első számú kedvence.

A névválasztást szavazásra bocsátották

A tapírkislány egyelőre még nem kapott nevet, a névadásba az Állatkert a nagyközönséget is szeretné bevonni. Az intézmény hivatalos honlapján meghirdetett szavazáson három előzetesen kiválasztott névre lehet voksolni. A válaszható nevek a következők: Fada, mely portugál nyelven tündért jelent, Hada, ami spanyolul szintén tündér, vagy Suma, amelynek Dél-Amerikában beszélt őslakos nyelven „helyes", „szép" és „jó" a jelentése.

A voksokat április 15-ig, azaz jövő szerdáig várják, ezt követően fogják kihirdetni, hogy végül melyik név lett a szavazás nyertese.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek