Nem mindennapi nevet választottak a mexikói állatkert tigrisikreinek

Két tigrisbébivel gyarapodott nemrég a mexikói állatkert. Az ikrek jelenleg egy hónaposak, így ideje volt nevet választani nekik. Gondozóik úgy döntöttek, a koronavírushoz kötik az elnevezésüket. A névadásnak üzenete is van - írja a horvát Index portál.

A gondozók szerint a nehéz időkben reményt ad az állatok születése - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: hraska

A kislány és a kisfiú tigris a Corona és a Covid nevet kapták. Igaz, Corona nevében még nem egészen biztosak, de a kis játékos és makk egészséges Covid úgy fest, már ezen a keresztnéven marad.

A március 15-én világra jött hím tigriskölyök jelenleg inkább hasonlít egy édes plüss játékra, mint egy veszélyes nagymacskára, bár a karmai már élesek - mesélik a gondozók, akik viccesen hozzátették, hogy egy nap ez a macskakölyök megnő és olyan veszélyes lesz mint a Covid-19. Ezt egyelőre nehéz elképzelni a róla készült, édes videó alapján:

Az intézmény tulajdonosa elmondta, hogy a névválasztással üzenni szeretnének az embereknek. Szerintük ugyanis a vírus arra tanít minket, hogy jobban figyeljünk egymásra és a környezetünkre, a körülöttünk élő állatokra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek