Az emberek kizárása óta szórakoztatni kell a pingvineket

  A chicagói Shedd Akváriumban található pingvinek a látogatók kedvencei. Vasárnap viszont a kis totyogók is kipróbálhatták, milyen érzés az üveg másik oldalán sétálgatni. A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében ugyanis az épületet lezárták a látogatók elől, a gondozók pedig megengedték az aranytollú pingvineknek, hogy elhagyják a megszokott helyüket, és felfedezzék az akvárium többi részét – írja a CNN.

  A pingvinek alaptermészetükből fakadóan rendkívül érdeklődőek, kíváncsiakForrás: Liza Trinindad/Pixabay

  "Miután nincsenek látogatók, a gondozók arra törekednek, hogy az állatok életét változatosabbá tegyék. Új tapasztalatokkal, tevékenységekkel és ételekkel igyekeznek őket továbbra is aktívan tartani és felfedezésre, problémamegoldásra, és a természetes viselkedés kifejezésére ösztönözni" – mondta az akvárium szóvivője.

  "A Wellington névre hallgató pingvin tűnt leginkább kíváncsinak, ahogy halak iránt érdeklődött. Ugyanakkor a halak is rácsodálkoztak szokatlan látogatójukra" – írja az akvárium a tweet bejegyzésében.

   Az akvárium által közzétett videó hamar népszerű lett, rengeteg pozitív visszajelzést kaptak. A helyet március 29-ig tervezik zárva tartani, és ez csak egy a sok látnivaló közül, amelyet a koronívírus terjesdése miatt bezártak az Egyesült Államokban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!