A borkóstoló mellé kacsaparádé is jár ezen a farmon

  Az indiai futókacsákat sok helyen előszeretettel vetik be a kerti kártevők ellen, ahogya a dél-afrikai Vergenoegd Löw borbirtokon is ezek a szárnyasok őrködnek a szőlő egészsége felett.

  A kép illusztrációForrás: jacqueline macou/pixabay.com

  Az első állatokat még az előző tulajdonos, John Faure vitte a Helderberg-hegység és False-öböl között elhelyezkedő birtokra. Hat kacsát vásárolt egy dél-afrikai kiállításon és szaporítani kezdte őket, így ma már nem kevesebb, mint 1600-an szolgálják a farm gördülékeny működését - derül ki a Daily Mail cikkéből.

  A csigák különösen nagy problémákat tudnak okozni ezen a területen, mint Marlize Jacobs, a birtok borásza elmondta. Hatalmas számban jönnek egyszerre, amikor a szőlő rügyezni kezd, és akár néhány nap alatt egy egész növényt elpusztíthatnak. Mint a borász hozzáteszi, nem ők az egyetlen birtok, akik növényvédelmi céllal tartanak kacsákat, de náluk van a legtöbb madár.

  Míg a kacsák megszabadítják a területet csigáktól, addig rájuk libák vigyáznak, akik óvják tojásaikat a ragadozók ellen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!