Éhes puma portyázott a városban kijárási tilalom idején

  Egy vad puma sétált be Chile fővárosába élelemért, kihasználva az alkalmat, hogy a kijárási tilalom idején nem volt ember az utcán. Az állatra a járőröző rendőrök figyeltek fel. A szakemberek szerint nem csoda az állat felbukkanása, hiszen régen ez a terület az ő élőhelyük volt, csak mostanra az emberek kiszorították őket.

  A puma senkinek sem okozott sérülést - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: skeeze

  A vadonból bemerészkedő pumát Santiago Nuno körzetében találták meg, majd fogták el. A példány egy éves lehet és mintegy 35 kg-ot nyom. Átmenetileg a helyi állatkertbe szállították megfigyelésre, ahol kiderült, hogy egészséges egyedről van szó, így minden bizonnyal hamarosan visszakerülhet a természetbe.

  Az állat városi látogatásáról egy videó is felkerült, ami nem sokkal később már a Twitter közösségi oldalon vonzotta a kíváncsi olvasókat:

  Chilében egyébként vasárnap vezették be a kijárási tilalmat a koronavírus terjedése miatt. Kedden mintegy 922 fertőzöttről tudtak és ketten haltak bele a fertőzésbe - írja a szerb 021.rs hírportál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!