Ismét szabadon élhet a tűzvészből kimentett és felgyógyult koalák néhány példánya

  Öt koalát eresztettek vissza ezen a héten a vadonba, az állatokat korábban a brutális bozóttüzekből menekítették ki. A Sydney-i Taronga Állatkert négy koalát és egy újonnan született kölyköt engedett szabadon a Kanangra-Boyd Nemzeti Parkban, Új-Dél-Wales államban. Ők az elsők azon 12 koala közül, akiket megmentésük után újra visszatelepítenek a természetbe. Az összes megmentett koalát várhatóan ezen a héten engedik szabadon. A koronavírus kitörése miatt felgyorsították visszaengedésük ütemét.

  Elég eső esett ahhoz az utóbbi időben, hogy legyen mit enniük az állatoknak - illusztrációForrás: Arnaud Gaillard/Wikipedia

  A tűzben több mint 2,5 millió hektáros földterület égett le. A kutatók felmérést végeztek, hogy megállapítsák, mikor javulnak a körülmények annyira, hogy a fákról ismét táplálkozhassanak a koalák. Ez a közelmúltban be is következett, amikor az esőzések hatására rengeteg növény kihajtott, a szakemberek így elérkezettnek látták az időt, hogy egyedül is boldoguljanak az állatok.

  A megmentett koalákat jeladókkal szerelték fel, amelyek segítségével a természetvédők megfigyelhetik őket, és megtudhatnak többet arról is, hogy az állatok hogyan veszik birtokba újra a területet tűz után, és hol találkoznak más, túlélő koalákkal  mondta Dr. Kellie Leigh, a Science for Wildlife ügyvezető igazgatója.

  A becslések szerint mintegy 10 000 koala halt meg Ausztrália legutóbbi bozóttüzei miatt, a faj pedig a kihalás szélére került – írja a Travel and Leisure.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!