Négy hónap alatt két koala is elpusztult a zürichi állatkertben

Ismét elpusztult egy hím koala a zürichi állatkertben, ahol az elmúlt négy hónap alatt már két erszényes is kimúlt. Milo és Mikey a retrovírusok erőteljes elszaporodásában szenvedtek, ami egyfajta leukémiát okozott náluk - közölte szerdán az intézmény.

Az elpusztult hím koalától ezen a héten vettek búcsút - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Angelo Giordano

Mikey tetemét decemberben találták meg a koalák területén; elpusztulása váratlan volt. Az állatorvosok az állat vérképének vizsgalat után állapították meg a betegséget. Milót az elmúlt héten el kellett altatni, mert egyre inkább legyengült és már nem volt remény arra, hogy állapota jobbra fordulhat - tette közzé az MTI.

Az állatkert azonban jó hírről is beszámolt: Milo nemrég párosodott az állatkertben élő két nősténnyel, Maisyvel és Pippával, így van esély arra, hogy utódokat nemzett.

Ez azonban csak sokára fog kiderülni, a koalanőstények ugyanis 5-6 hónapon át erszényükben elrejtve gondoskodnak kicsinyeikről.

Az Ausztráliából származó koalák kizárólag eukaliptusszal táplálkoznak. Állományuk a WWF adatai szerint az elmúlt 25 évben egyharmadával csökkent. Ennek oka főként a fakitermelés és a klímaváltozás. Az ausztrál kontinensen pusztító bozóttüzek november óta több mint nyolcezer koala pusztulását okozták a WWF szerint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek