Szomjazó koala kért vizet egy kerékpárostól

  A hőség és tüzek miatt egyre több a szomjazó, éhező, kétségbeesett állat Ausztráliában. Egy Adelaide közelében kerékpározó csapat tagjai örökítették meg, ahogyan egy koala odament hozzájuk vízért - írja az Independent cikke alapján a Sokszínű Vidék.

  Nehéz időket élnek a koalák Ausztráliában - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: StockSnap

  Az állat ki volt száradva és láthatóan össze volt zavarodva. Nem megszokott viselkedése alapján határozottan úgy tűnt, hogy segítségért fordul az emberekhez.

  Mivel hónapok óta tart a hőség és a tűz sem csillapodik Ausztráliában, egyre több a szomjazó, éhező, kétségbeesett állat.

  Anna Heuseler a kerékpárosok egy csoportjával Adelaide felé haladt a 40 ° C-ban, amikor észrevette az út közepén ülő koalát. Megpróbálta leterelni az útról az állatot, de ahogy leszállt a kerékpárjáról a koala elindult felé. Ösztönösen a kulacsához nyúlt, és inni adott a kiszáradt állatnak.

  Anna elmondása szerint az állat olyan szomjas volt, hogy teljesen megfeledkezett a félelemről, sőt a bicajára is felmászott, annyira megörült a víznek. A nem mindennapi jelenetet egy rövid felvétellel is megörökítették:

  Új-Dél-Wales északkeleti partja Ausztrália egyik legnépesebb koala-élőhelye, becslések szerint 15 -28 ezer állat él ezen a vidéken.

  A szakértők úgy vélik, hogy a szeptemberi pusztító tüzek kezdete óta 480 millió állat veszhetett oda, köztük hozzávetően 9 ezer koala, akik pedig túlélték a tűzvészt, most csak nagyon nehezen jutnak élelemhez és vízhez. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!