Több mint 130 filmet nézhet meg a palicsi filmfesztiválon

Tizenöt kategóriában rekordszámú, több mint 130 filmet mutatnak be az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválján, amelyet július 20. és 26. között tartanak Palicson.

A 26. alkalommal megrendezett fesztivált Pedro Almodóvar spanyol rendező legújabb filmje, az önéletrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőség nyitja meg, július 26-án pedig Jean-Pierre és Luc Dardenne belga rendezőtestvérpár alkotása, A fiatal Ahmed zárja, amely a legjobb rendezés díját érdemelte ki az idei cannes-i filmfesztiválon.

Palicsi FilmfesztiválForrás: Facebook / European Film Festival Palić / Készítette: Ivica Vojnic

A versenyprogramban tíz film szerepel, ezek indulnak a fesztivál három fő elismeréséért - a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjért, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Toronyért és a zsűri különdíjáért, az alkotásokról öttagú zsűri dönt. Emellett idén is kiosztják az Underground szelleme nevű elismerést a fiatal európai alkotók egyikének.

A palicsi filmfesztiválon az idén Görögország filmművészetére fókuszálnak. A fiatal európai rendezők munkái, a környezetvédelemmel foglalkozó filmek és az úgynevezett hommage-alkotások mellett új kategóriákban is mutatnak be filmeket, külön szelekcióban lesznek láthatók az európai filmművészet nagyjainak alkotásai, valamint az új európai dokumentumfilmek. A legújabb magyar filmekből is válogathatnak a Palicsra látogató nézők, ám a produkciók listáját még nem közölték.

A szervezők emellett koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. Kiemelt program lesz az elektronikus zene sztárjának, James Lavelle-nek a koncertje. A részletes programokról a Palicsi Felmfesztivál hivatalos honlapján tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek