Liszt Ferenc frizurás kismajom született a Szegedi Vadasparkban

  Legutóbb a Szegedi Vadasparkban született sörényes farkasokról adtunk hírt az oldalon, most pedig egy apró Liszt-majmocskáról számolhatunk be.

  A majmocskák a Szegedi Vadaspark címerállatai, de emellett a veszélyeztetett fajok listáján is rajta vannak. Az újszülött kismajom apukája egy éve érkezett Németországból, míg az anyuka szegedi születésű, olvasható a Vadaspark honlapján. A pár első közös kicsinye szépen fejlődik.

  Az apró Liszt-majmocska az apukájávalForrás: Lajos Endredi/www.zooszeged.hu

  A Liszt-majmocskák jól szaporodnak az állatkertekben, de vadon élő társaik komoly veszélyben vannak. Néhány évtizede még tízezrével fogták be őket és adták el a majmocskákat hobbiállatnak, vagy épp orvosi kutatásokra használták őket. Jelenleg az élőhelyük elvesztése is fenyegeti őket. Mivel vadon körülbelül csupán kétezer felnőtt él, ezért a Liszt-majmocskák a legveszélyeztetettebb főemlősök közé tartoznak.

  A Szegedi Vadasparkban élő Liszt-majmocskái nagyon harciasak és elszántan védelmezik egymást. És még egy jópofa tény: a faj nem színe miatt viseli a Liszt nevet, hanem mert frizurájuk meglehetősen hasonlít a híres zeneszerzőjére.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!