Közös szerelmi fészket rakott Hortobágy műcsőrös és műlábas gólyája

Igen fontos gólyahírt jelentett be pénteken Facebook-oldalán a Hortobágyi Madárpark, amely két, protézissal élő lakójuk boldog egymásra találásáról és családalapításáról számolt be. A hír egyik szereplője ugyanis Csőrös, amely 2009. óta él a hortobágyi madárkórházban. Egy baleset következtében vesztette el felső csőrkáváját, valamibe beleakadhatott, és letört. Többször is kapott már műcsőrt, melyet az intézmény dolgozói szerint elfogadott: evett, ivott és kelepelt vele. A madárparkban fogtechnikusok bevonásával jelenleg is dolgoznak a további rögzítési módokon, hogy még az eddigieknél is tartósabb protézist kaphasson.

Forrás: Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány / Facebook

És amíg Csőröst eleinte csak kézből tudták táplálni, addig a röpdében mára megtanult vödörből önállóan is enni. "A napokban azonban újabb örömökkel lepett meg minket. A röpde ajtaja fölé egy kevésbé szokványos fészket alakított ki, melyben már 2 tojást is őriz. Természetesen ez a család sem csonka, van apuka is, egy műlábbal élő gólya személyében" – írják a madárpark gondozói az intézmény Facebook-oldalán.

Forrás: Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány / Facebook

A gólyapárról szóló legfrissebb hírek szerint pedig két kisgólya már vasárnap délután kikelt, tegnap este pedig a harmadik kisgólya kezdte el bontogatni magát a tojásból, a gólyamama ugyanis nem csak a két saját, de befogadott tojását is gondosan keltette. "Az étvágyuk tökéletes, vígan eszegetnek, pótmamájuk pedig nagyon vigyáz rájuk" – örvendeztek a madárkórház esti Facebook-bejegyzésében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek