Sörényes farkasokkal gazdagodott a Szegedi Vadaspark

A Dél-Amerikában őshonos sörényes farkas Magyarországon csak Szegeden látható, és most három újabb családtag látta meg itt a napvilágot. A szokatlan megjelenésű, nemzetközi fajmentési program keretében már húsz éve tartott sörényes farkas, a park egyik legkülönlegesebb állata. Régen, nagyon rövid ideig a Fővárosi Állat- és Növénykertben is bemutatták, azonban ez idáig csak Szegeden szaporodott, legutóbb 2001-ben – olvasható a vadaspark honlapján.

A kép csak illusztrációForrás: CC BY-ND Tambako 2014/Tambako The Jaguar

A három, egészséges kölyök 2019. február 6-án született, szüleik gondosan nevelik őket. A nevüket fekete színű sörényükről kapták, de a farkasra már csak nagyságuk miatt emlékeztetnek. Viselkedésük, alkatuk, és vörös szőrük miatt inkább hosszú lábú rókára hasonlítanak.

Bár a sörényes farkasok párban élnek, általában egymástól függetlenül mozognak, csak akkor vannak sűrűbben együtt, mikor éppen párzási idő van. A kicsik két hónap vemhesség után látják meg a napvilágot a sűrű aljnövényzet rejtekében.

Forrás: Lajos Endredi/zooszeged.hu

A vadasparkban a házuk jelenti a biztonságos búvóhelyet, amiből egyelőre még nem szeretnek kijárni, de néhány hét múlva talán már kimerészkednek. A szerencsésebb látogatók ekkor meg is figyelhetik őket.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek