Volánbusz járat indult Budapestről a veresegyházi Medveotthonba

Május 11-étől közvetlen eljutási lehetőséget biztosítunk a nyári időszámítás tartama alatt Budapestről a veresegyházi Medveotthonhoz – olvasható az intézmény Facebook-oldalán és a Volánbusz weboldalán.

A fővárosi Stadion autóbusz-pályaudvarról szabad- és munkaszüneti napokon 9, 11, 13 és 15 órakor indulnak közvetlen 396-os autóbuszok a Medveotthonhoz. A járatokra Veresegyház-Ivacs vasútállomásnál ugyanezen időpontokban lehet átszállni a Nyugati pályaudvarról induló vonatokról.

Szombat óta közlekednek a medvejáratokForrás: Veresegyházi Medveotthon / Facebook

Veresegyház, Medveotthontól pedig szabad- és munkaszüneti napokon 11:50-kor, 13:45-kor, 15:45-kor és 17:45-kor indulnak a 396-os autóbuszok vissza Budapestre. A vonattal továbbközlekedőknek pedig 12:01-kor, 14:01-kor, 16:01-kor és 19:01-kor a Veresegyház, Medveotthontól induló 389-es autóbuszok Veresegyház-Ivacs vasútállomásnál biztosítanak vasúti csatlakozást Budapest felé a 12:13-kor, 14:13-kor, 16:13-kor és 19:13-kor induló vonatokhoz.

A Volán weboldalán található menetrend szerint a Stadionoktól a medveotthonba vezető 32 kilométeres távolságot egy óra alatt teszi meg a busz. Böngésztük közben a jegyárakat is: a távolság alapján a teljes árú menetjegy 650, az 50 százalékos kedvezményes jegy 325, a 90 százalék kedvezményt tartalmazó jegy pedig 65 forintba kerül.

Kósa József Medvepapa, aki az utóbbi időben remeteként élt a kutyájával és a macskájával egy komfort nélküli házikóbanForrás: Medvepapa Kósa József / Facebook

És, hogy micsoda fintora van a sorsnak. Május 10-én az első közvetlen buszjárat indítása előtt egy nappal lehetett olvasni arról, hogy meghalt a 76 éves Kósa József, akit csak Medvepapaként emlegettek. 1998-ban az ő medvéivel jöhetett létre a Veresegyházi Medveotthon. A medvepark egykori legendás állatgondozója március óta volt a kistarcsai belgyógyászaton, előtte azonban súlyos helyzetbe került: a háza leégett, mindene odaveszett Gödöllőn. Pedig korábban egy ideig még ő is a medveotthonban lakott kedvenceivel egy szolgálati lakásban, ám később úgy döntöttek, hogy a parknak nincs szüksége gondnokra, így a férfinak mennie kellett. Csütörtökre virradóra hunyt el – írta meg elsőként a Blikk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek