Sorsára hagyott oroszlán kölyökre bukkant egy holland férfi

  Oroszlán kölyköt fedezett fel egy holland férfi, miközben egy mező mellett futott el. A nagyjából öt hónapos hím állatot ketrecben hagyták az út mentén, amikor a futó rátalált Utrecht és Hilversum között, Tienhoven közelében - írja az MTI.

  Oroszlán kölyök - a kép csak illusztrációForrás: Wikipédia / Készítette: Paul Mannix

  A rendőrök Twitter-üzenetben tettek közzé felhívást, hogy az oroszlán kölyök tulajdonosának nyomára akadjanak, a kis állatnak eközben egy nagymacskák mentésével foglalkozó alapítvány viseli gondját.
  Az alapítvány Facebook-oldalán annyit közölt, hogy a kis oroszlánt "nagyon kimerítették az események" és egyelőre karanténban tartják. Hozzátették, hogy a kölyök sok vizet ivott és már jól érzi magát az új környezetében. A közzétett videón látni, ahogy a kölyök éppen egy labdával játszik, majd megpihen a fekhelyén.

  A nagy macskák populációja rohamosan csökken. A napokban 21 oroszlán pusztult el egy indiai nemzeti parkban, ahol a ritka ázsiai oroszlánok megmentésén dolgoznak, de egy vírusfertőzés és a nagy macskákra szintén veszélyes betegséget terjesztő kullancsok megnehezíti a fajfenntartó munkát. A dél-afrikai Ukutulu természetvédelmi területen az állatmentők már mesterséges megtermékenyítéssel is megpróbálták elérni a veszélyeztetett faj szaporítását, így nemrég világra jött az első ilyen módon megfogant oroszlán bébi.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!