Vadon már nem élő berber oroszlán született Csehországban

  A kölyök július 27-én jött világra, az állatkert az örömhír közlésével azért késlekedett, mert a vadaknál soha nem biztos, túlélik-e a kicsik az első heteket.

  A kis nőstényoroszlán anyja a négyéves Neyla, aki eddig példásan gondoskodik kicsinyéről. Neyla 2015-ben testvérével, Tamikával együtt a hannoveri állatkertből érkezett Pilsenbe. 

  Forrás: Facebook

  "A pilseni állatkert oroszláncsaládja jelenleg nyolctagú. Amint a kis oroszlán megerősödik, az anyja fokozatosan kiviszi a szabadba, hogy mozoghasson" - mondta el az állatkert szóvivője.

  Pilsenben a két berber anyaoroszlán - Neyla és Tamika - mellett egy hímoroszlán - Mates - él, a hármasnak összesen hat kölyke van: Tamikának négy, Neylának két utódja született.

  Tamika 2016 szeptemberében adott életet első nőstény kölykének, Amirának. Ez volt az állatkertben valaha született első berber oroszlán és negyven éve az első oroszlán Pilsenben. A kölyök felnevelése azonban nagyon nehéz volt: a gondozóknak rendszeresen el kellett venniük őt anyjától, mivel hozzátáplálásra volt szüksége. Februárban Amira az ausztriai Herbernstein állatkertjében lelt új otthonra, ahol egy kétéves hímmel él együtt. Idén májusban Tamikának újabb három kölyke született: Demali, Deema és Dabir.

  Forrás: Facebook

  Neyla első utódja tavaly november elején jött világra, a kis hím a Baqir nevet kapta.
  A pilseni állatkert majdnem fél évszázada tenyészt berber oroszlánokat, de a korábbi évtizedekben nem sikerült az utódok felnevelése. Csehországban öt állatkertben él a ritka fajból, amelyek ilyen körülmények között legfeljebb húsz évig élnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!