Íme az első mesterséges megtermékenyítéssel világra jött oroszlánbébik

  Két oroszlánkölyök született a dél-afrikai Ukutulu természetvédelmi területen, méghozzá egy nőstény és egy hím örvendeztette meg az oroszlánanyukát. Ők az első oroszlánbébik, akik mesterséges megtermékenyítéssel jöttek a világra. A sikeres kísérlet reményt adott a természetvédőknek, hogy megmenthetik a kihalás szélére sodródott macskafajt.

  Oroszlánkölykök az anyjukkal - képünk csak illusztrációForrás: shutterstock

  A szakértők a Pretoriai Egyetemen végezték el azt a kutatást, ami lehetővé tette, hogy mesterséges megtermékenyítés segítségével oroszlánkölykök születhessenek. A két oroszlánbébi egy hete látta meg a napvilágot és mindketten makkegészségesek - írja a szerb Blic napilap.

  Az oroszlánok helyzete sajnos hasonló, mint a korábban említett madaraké, akik az élőhely hiánya miatt kerültek a kihalt fajok közé. Most mégis van rá remény, hogy a veszélyeztetett macskafajokat még megtudják menteni. Mesterséges megtermékenyítéssel remélhetőleg az oroszlánok mellett a veszélyeztetett tigrisek, hóleopárdok és az ibériai hiúzok populációját is növelhetik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!