Bemutatkozott Mexikó első fehér oroszlánkölyke

  Hazánkban született már ritka fehér oroszlánkölyök, Mexikóban viszont nagy az ünneplés, mert először látott napvilágot ilyen állatka. Érdekes módon a magyar és a mexikói bébi mindössze három nap különbséggel született!

  Tlaxcala város állatkertjének jutott a dicsőség, hogy bemutassa Mexikó első fehér oroszlánkölykét. A kis hímnek nincs még neve, ezt a látogatóktól várja az állatkert vezetősége. A kölyök 2017. október 28-án született, alig több mint egy kilogrammal és huszonöt centiméterrel – írja az Action News Now.

  A már nem is annyira kicsi oroszlán és szerencsés gondozójaForrás: AFP/Emmanuel Flores

  Azóta is jó egészségnek örvend, bár anyja elutasította, ezért csak a gondozók táplálják. Az Altiplano állatkertben összesen három felnőtt fehér oroszlán lakik, köztük a kölyök szülei, akik 2015-ben kerültek oda a fajvédelmi program keretében. 

  A fülei mindent visznekForrás: AFP/Emmanuel Flores

  A kölyök, aki minden bizonnyal az állatkert sztárja lesz, február 4-én kapja meg nevét az addig leadott szavazatok alapján. Itt láthat videót arról, hogyan fedezi fel új kifutóját – illetve az őt figyelő kamerát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!