Hamarosan föld felett lebegő taxikkal lesz tele ez az ország

Hamarosan már nem csak futurisztikus álom, amit a nagy sikerű Vissza a jövőbe és a STAR WARS című sci-fi filmekben láttunk! Az Egyesült Arab Emirátusokhoz tartozó Rász el-Haima forradalmi lépést tesz a fenntartható turizmus és közlekedés területén: elektromos légitaxik szelik majd az eget a modern városok felett – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

3 év múlva már lebegő taxikkal utazhatunk Rász el-Haima felett - illusztrációForrás: Shutterstock/Phonlamai Photo

Rász el-Haima városa szándéknyilatkozatot írt alá a Skyports Infrastructure (Skyports) vállalattal az elektromos légitaxi szolgáltatásokhoz szükséges vertiport infrastruktúra fejlesztéséről.
A közös fejlesztésű, tervezésű és üzemeltetésű eVTOL járművek az elsők lesznek az országban, amelyek függőleges fel- illetve leszállásra képesek, és várhatóan már 2027-ben kereskedelmi forgalomba állnak.

A fejlesztés eredményeként egy gyors, kényelmes és környezetbarát közlekedési lehetőség áll a turisták rendelkezésére, hogy ellátogassanak Rász el-Haima legnépszerűbb helyeire és látványosságaihoz, ideértve az Al Mardzsan-szigetet, az Al Hamrát és a Dzsebel Dzsajsz-t, az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb csúcsát is.

Az elektromos légitaxikkal nemcsak jelentős időmegtakarítás érhető el egyik helyről a másikra való eljutásban, de zéró károsanyag kibocsátásukkal komoly alternatívát jelenthetnek a földi közlekedéssel szemben, amely globális szinten az üvegházhatású gázok 40 százalékáért felelős.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek