Videó: Dubajt elöntötte a víz, a káosz a budapesti járatokat is érintette

A térségben tomboló heves viharok miatt április 16-án, kedden átmenetileg felfüggesztették a dubaji nemzetközi repülőtér működését. Víz árasztotta el ugyanis a repteret és környékét, amit a budapesti járatok utasai is megszenvedtek. 

Az Emirates Dubajból Budapestre tartó EK 111-es járata hat és fél órás késéssel szállt fel Dubajból, és 14:25 helyett este fél 9 után érkezett meg Ferihegyre, ahonnan több mint 6 órás késéssel, 22 óra után indult vissza Dubajba. A Flydubai FZ1405-ös budapesti járatát és visszainduló párját viszont törölték. 

Utasok állnak tömött sorokban a dubaji nemzetközi repülőtéren 2024. április 17-én egy járatcsatlakozási pultnál - a tegnapi káosz még ma is érezteti a hatásátForrás: AFP/-

A térségben viszonylag ritkán fordul elő ilyen nagy mennyiségű csapadék, az elvezető rendszerek hiánya vagy kis kapacitása miatt a repülőtérre vezető utakat is elárasztotta a víz, ezért arra hívták fel az utasok figyelmét, hogy tervezzenek hosszabb menetidővel a város és a repülőtér között – írja az airportal.hu.

Vízben álló autó egy árvízzel elárasztott úton a heves esőzések sújtotta Dubajban 2024. április 16-ánForrás: MTI/EPA/Ali Haider

Összesen 21 kimenő és 24 bejövő járatot töröltek, valamint három járatot más szomszédos repülőterekre irányítottak át a bubaji reptéren – mondta a repülőtér szóvivője a Gulf Newsnak.

Az átmeneti lezárás előtt érkezett meg Párizsból az Emirates A380-as járata, melynek bravúros 17 jobbra és balra kanyarral sikerült csak megközelítenie a repülőteret és sikeresen landolnia – írja az airlive.net.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek