Így védd a mobilodat a nyaralás alatt!

A rekkenő hőség és a kánikula kimondottan nem tesz jót elektronikus készülékeinknek, pláne a mobiltelefonunknak. A nagy melegben felpúposodhat az akkumulátor, rosszabb esetben pedig a telefon képernyője is tönkremehet. Mutatunk pár hasznos tippet, amivel megóvhatod készülékedet a nyaralás alatt! 

Nem tesz jót, ha a közvetlen napfénynél egész nap nyomkodod a telefontForrás: Shutterstock/Imostudio

Manapság szinte elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a mobiltelefonunk nélkül induljunk el nyaralni. Nemrég ugyan beszámoltunk a digitális detox nyaralás előnyeiről, de azért valljuk be, jó ha kéznél van a mobilunk egy útvonal megtervezésnél, vészhelyzet esetén vagy a nyaralásunk legszebb pillanatainak megörökítésekor. Ám, ha minél több alkalmazást használunk egyszerre, annál hamarabb felmelegszik a készülékünk, főleg ha kint is tombol a hőség. 

Készülékünk a rekkenő hőségben gyorsabban felmelegszikForrás: Shutterstock/Thaweeporn

Ha a mobilunk felforrósodik, a processzor megpróbálja megakadályozni, hogy túlmelegedjen, és ennek eredményeként mindennek lelassítja a működését. A szakértők szerint az elektronikákat általában 35°C-ig való működésre tervezték.

Íme néhány praktikus tipp, hogyan védhetjük meg telefonunkat a legnagyobb kánukulában. 

NE HAGYD ELÖL A STRANDON!

Ezzel nem csak egy esetleges lopástól kíméled meg magad, hanem a készülék felforrósodásától is. Ha növeled a képernyő fényerejét, amikor kint hét ágra süt a nap, az még tovább rontja a helyzetet, mivel plusz energiát használ, és így még több terhet kell elviselnie. Ha kisebb hibákat veszel észre a képernyőn, meglehet, azokat a hőhatás okozta.  A legjobb, ha mobilodat a táskádba vagy egy törölköző alá teszed, vagy inkább keresel egy biztonságos értékmegőrzőt. 

NE HAGYD A KOCSIBAN! 

Az extrém hőség az autóban még jobban érzékelhető, a fém könnyen átmelegszik és sokáig meg is tartja a hőt, ezért ott akár 5-10 fokkal is melegebb lehet. Tartsd inkább, hűvös, árnyékosabb helyen, ha lehet, akkor tedd egy ventilátor elé. 

A nyaralásod alatt inkább próbálj meg kikapcsolódni és használd kevesebbet a telefonodatForrás: Shutterstock/Lstockstudio

TÖLTSD RITKÁBBAN!

Az akkumulátor töltéséből adódó plusz hő még tovább hevíti a mobilt és egyre forróbb lesz, pláne ha még napfény is éri. Az a legjobb, ha a készülékedet 20% és 80% között tartod, illetve ha később egy hűvös helyen töltöd. 

HASZNÁLD KEVESEBBET! 

Nyáron a készülék egész napos használata, a folyamatos böngészés és az üzenetváltások nem tesznek jót az alkatrészeknek sem. Zárj be minden olyan alkalmazást, amit épp nem használsz, vedd le a képernyő fényerejét, vagy tedd repülőgép üzemmódba! Ne feledd, elvégre, nyaralni jöttél, élvezd a pihenést és a kikapcsolódást, tölts minél több időt a családdal és a barátokkal! 

További hasznos tippeket a Mindmegette.hu oldalán olvashatsz. 

(Forrás: Mindmegette, HEOL)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek