Ezért legyen nálunk fertőtlenítőkendő akárhol szállunk is meg!

Legyen szó ötcsillagos szállodáról, vendégházról a Balatonon vagy éppen az Amalfi parton, esetleg egy baráttól kölcsönzött apartmanról bizonyos felületeket nem árt fertőtleníteni a szállás elfoglalása után. És ez nem fóbia, egyszerűen a nagy egyészben, vannak olyan részek a lakásban, ami a legtöbbször kiamarad a takarításból. A Life.hu cikke összeszedte mire kell figyelni.

A szállodákban van takarító személyzet, és az alkalmazottak mindent meg is tesznek azért, hogy a nyaralásunkat tiszta és kényelmes környezetben töltsük, de a legalaposabb takarításnál is akadhatnak olyan dolgok, felületek melyek kimaradhatnak, amire az ember magától nem is gondolna, hogy át kéne törölni.  

Forrás: unsplash.com

Egy hosszabb utazás esetén egyébként is jó ha van nálunk egy kisebb csomag fertőtlenítő kendő fertőtlenítő spray. Bár valamiféle tiszteletlenségnek, esetleg bizalmatlanságnak tűnhet a szálláshely személyzetével szemben, ha neki állunk takarítani a szobánkban de még a sok csillagos szállodák személyzete sem takarít olyan alapossággal, ahogy azt mi szeretnénk. És az alább sorolt felületek egyszeri áttörlése nem egy nagytakarítás - olvasható a Life.hu cikkében.

Ezek ne maradjanak ki ...

  • a televízió távirányítója
  • éjjeliszekrények
  • kilincsek
  • villanykapcsolók
  • a WC fogantyúja vagy nyomógombja, kivéve, ha lábbal működtethető
  • a szobatelefon
  • a minihűtő, minibár fogantyúja

Egy törlés is elég, csak hogy megnyugodjon a lelkünk. A koronavírusjárvány óta egyébként is jobban odafigyelünk - legalább is a legtöbben - arra, hogy útközben mit fogunk meg és merre tudunk utána kezet mosni. Ezzel kapcsolatban az én egyik vesszőparipám, amikor az élelmiszerboltban zacskó, csipesz vagy zacskókesztyű nélkül, csupasz - villamosos vagy metrós - kézzel belenyúlnak a vásárlók a zsemlék közé, és még válogatnak is, megfogdozva a pékárúkat, amiből aztán neked kellene hazavinned. Pedig az orruk előtt van a csipesz is meg a zacskó is. Ha pedig szólunk, az az állandó válasz, hogy "de hát nem értem hozzá a többihez".

A kép csak illusztráció - ekkora flakonnal azért nem kell neki indulni az útnakForrás: unsplash.com

Szóval egy kis utólagos fertőtlenítés a szállodai szobában nem az ördögtől való, és nem is tiszteletlenség. 

A konyha sem maradjon ki

"Függően attól, hol szállsz meg, egy kis konyhád talán lesz. Mielőtt neki állsz levest főzni és teát szürcsölni, ha hagytak ott egy csepp mosogatószert, gyorsan mosd el a szekrényben lévő bögréket és tányérokat, amiket majd használni fogsz. Ki tudja, ki ivott belőle előtted és ki volt, aki elmosogatta. Az alapos mosogatás még barátok és családtagok között is kényes téma, a panzióban viszont egész biztosan senki nem fog megsértődni, ha biztosra mész."

Forrás: unsplash.com

 

Ha szeretnétek tudni, mire érdemes még odafigyelni tisztasági szempontból egy hosszabb utazásnál, akkor olvassátok el a Life.hu teljes cikkét, amiben találtok még jó tippeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek