Mesterséges intelligencia: Úgy láthatod a látnivalóinkat, ahogy még soha

Mesterséges intelligencia-alapú fejlesztéseket kapott a Google Térkép, amelyeknek többdimenziós nézetben láthatjuk Budapest legnépszerűbb látnivalóit.

Az új funkciónak köszönhetően egészen más módon csodálható meg az Országház, a Vajdahunyad vára, a Halászbástya, a Mátyás-templom, a Széchenyi lánchíd vagy a Szent István Bazilika. Fontos tudni, hogy az új fejlesztés csak az app mobilos verziójában működik, desktopon nem. Ha ez rendelkezésünkre áll, nincs más dolgunk, mint rákeresni a Google térkép alkalmazásban az egyik látnivalóra: az első megjelenő videó lesz az újdonság, amit keresünk.

Budapest, Szent István bazilikaForrás: MTI/Róka László

A mozgókép nem drónnal készült, a mesterséges intelligencia állította össze több milliárd kép egyesítésével. A Google az év elején indította el Immersive View funkcióját, hogy a világ látványosságainak többdimenziós nézetét hozzák létre és számos hasznos információt tegyenek elérhetővé a felhasználók számára. A vállalat a közelmúltban négy új városban (Amszterdam, Dublin, Firenze, Velence) is elérhetővé tette az újdonságot, illetve a világ több mint 500 ikonikus nevezetességére is kiterjeszti a szolgáltatást, írja a turizmus.com.

A fejlesztés része egy időcsuszka is, amellyel ellenőrizhetjük, hogy a nevezetesség helyszínén milyen időjárásra számíthatunk, valamint megnézhetjük, mennyire lesz zsúfolt a terület az egyes napszakokban. Ahol pedig rendelkezésre állnak további adatok, ott az éttermek és kávézók belsejébe is betekinthetünk, hogy eldönthessük, szeretnénk-e asztalt foglalni. A mi mobilunkon a háromdimenziós képen kívül egyelőre egyik funkció sem jelenik meg.

További újdonság, hogy ebben a hónapban elérhetővé válik a Google Térkép folyamatosan frissülő útvonalterve is, aminek segítségével nyomon követhethetjük utazásaink előrehaladását a záróképernyőnkön vagy az alkalmazásban megtervezett útvonal-áttekintésben.

Egy utazás megtervezésének egyik legnehezebb része, hogy számon lehessen tartani a kívánságlistán szereplő helyeket. A jövő hónapban világszerte bevezetésre kerülő új frissítésekkel mostantól a felkeresett helyek a Google Térkép bezárása után is elmenthetőek lesznek az Előzmények között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek