Így adhat sokadik új életet egy kék IKEA-szatyornak

Azt már eddig is tudtuk, hogy a világ legtöbb funkcióval rendelkező szatyrát az IKEÁ-ban találjuk, így aztán nem is csodálkozunk azon, hogy a járvány-helyzetben újrafelfedezett védőfelszerelésként is előkerült. A divatvilágot néhány éve már megihlette a kék óriászacskó, születtek is belőle magasszárú cipők, szandálok, baseball sapkák és pántos felsők, sőt, még egy táskareplika is készült belőle, igaz bőrből, de ugyanabban a formában, és kék színben. Ezúttal viszont Zhijun Wang pekingi tervező porolta le a néhány éve IKEA FRAKTA táskából átalakított arcmaszkjának terveit, aki egyébként 2013 óta tervez maszkokat – írja cikkében a DesignBoom.

Forrás: zhijunwang.com

A fiatal tervező akkor vágott bele a maszkkészítésbe, amikor szülővárosát a sűrű szmog először borította napközben is éjszakai sötétségbe, és a súlyos légszennyezettség miatt mindenkinek azt tanácsolták, hogy ha tehetik, maradjanak zárt térben, a szabadban pedig viseljenek arcmaszkot. Ezért társával Yutong Duan-nal közösen elhatározták, hogy szokatlan tárgyakat, köztük sportcipőket és táskákat használnak fel maszkjaik elkészítéséhez, amelyek képesek ötvözni az esztétikát és a funkciót. Kézműves darabjaiból néhányat még a New York-i Modern Művészeti Múzeum (MoMA) vitrinei is őriznek.

Mi mindenre jó egy IKEA-szatyor!Forrás: zhijunwang.com

Wang ötlete, hogy az ikonikus kék, sárga IKEA-szatyrot amolyan csináld magad módon maszkká alakítsa, még 2017-ből származik, és azóta már az olasz szupermarketlánc, az Esselunga sárga táskáit is újragondolta maszkként. Most azonban a koronavírus járványhelyzetre tekintettel egy kicsit finomított a tervein, és, hogy mindenki el tudja készíteni magának a maszkot - nem csak IKEA-stílusban - , a weboldalára feltöltött DIY-videóban magyarázza el annak lépéseit.

 

Forrás: zhijunwang.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek